ארנביב

מנגבים בסיבוב: חומוס קנאביס

חומוס הוא המאכל הלאומי הישראלי וממש כמו לישראליות עצמה, גם לחומוס יש כמה רמות. בין אם אתם עצלנים מתים עם חיבה מוגזמת לקופסאות שימורים או חובבי בישול עלית מתוחכם, לכל אחד מגיע להנות ממנה של חומוס ביתי מחוזק בקנאביס.

30 בדצמבר 2018

השאלה הגדולה של כל מתכון אכיל של מריחואנה היא כמה מריחואנה לערבב בכל גרם אוכל. אל תדאגו – אני כאן כדי לעזור לכם! אמנם אין לשאלה זו תשובה ברורה, אבל ההמלצה שלי היא להתחיל בקטן ולגדול עם הזמן. 5 גרם על חצי כוס שמן הם מקום טוב להתחיל ממנו.

מצרכים לחומוס. צילום: פרטי

 

אז כמו בכל מתכון של קנאביס, השלב הראשון הוא חימום של הפרחים לצורך הפעלתם. גורסים את המריחואנה לגושים קטנים, מסדרים בצורה אחידה על תבנית ומכניסים ל-25 דקות לתנור שחומם מראש ל-125 מעלות. פעם ראשונה שאתם מבשלים קנאביס? כנסו למדריך שלנו על דה קרבוקסילציה לאחר מכן יש להכין את שמן הקנאביס שיהיה המרכיב הממסטל בחומוס. פה אפשר לקרוא על איך מכינים שמן קנאביס בבית.

אחרי שסיימנו את הכנת השמן או אם יש לכם שמן מוכן מראש אפשר להתחיל להכין את החומוס.

מתכון לעצלנים

קופסת שימורי חומוס       

טחינה גולמית

בצל

מיץ לימון

מלח,פלפל וכמון

רבע כוס שמן קנאביס

שלבי ההכנה

פותחים את קופסת השימורים ומסננים את החומוס מהמים.

מוסיפים את החומוס עם הבצל לסיר עם מים ומרתיחים

מבשלים כחצי שעה על אש

מסננים את המים בשנית

שופכים את החומוס, מיץ הלימון והתבלינים למעבד מזון וטוחנים ל-30 שניות

מוסיפים את שמן הקנאביס וטוחנים לעוד 20 שניות

מוסיפים טחינה ומים וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי

חומוס – כך זה אמור להיראות. צילום: פרטי

מתכון משקיענים

גרגירי חומוס מיובשים

טחינה גולמית

מיץ לימון

רבע כוס שמן קנאביס

מלח, פלפל וכמון

שלבי ההכנה

משרים את החומוס בהמון מים ל 24 שעות במקום קריר

מסננים את מי ההשריה, ומבשלים את החומוס בסיר עם מים עד לריכוך מלא (כמה שעות, אפשר להאיץ בעזרת הוספת מעט סודה לשתיה)

מדי פעם יש להוציא את הקצף הלבן שצף בסיר (ניתן לשמור להכנת מתכונים טבעוניים הדורשים חלבון להקצפה)

מסננים את החומוס ממים עודפים (גם אותם ניתן לשמור להקצפה במתכון אחר)

מוסיפים את החומוס, מיץ הלימון והתבלינים לבלנדר וטוחנים עד שהמרקם חלק מספיק לטעמכם.

מוסיפים את שמן הקנאביס וטוחנים לעוד 20 שניות

מוסיפים מעט טחינה ומים / מיץ לימון וטוחנים למרקם והטעם הרצוי

החומוס מחזיק במקרר בין 3-6 ימים בקופסה אטומה. כדאי לחלק את החומוס למנות אישיות לפני האכילה בכדי שיהיה אפשר לעקוב אחרי כמה אכל כל אחד. ניתן גם לשלב תבלינים או עשבי תיבול מסוגים שונים כמו: פטרוזיליה, פפריקה, זעתר וכו'.

 

הכנתם והתעלפתם? התמכרתם לחומוס וכבר יש לכם טיפים של אלופים? תנו בתגובות!

 

תגובה אחת

השארת תגובה

*
*

הלו סטלן!
אתה לא מחובר למערכת...

ההתחברות למערכת מתבצעת באמצעות חשבון הטלגרם שלך: