ארנביב

קונפי שום רך וממסטל שיקפיץ כל מנה

בישול בשילוב קנאביס יכול להיכנס לקטגוריית המטבח העממי וגם לקטגוריית מטבח העלית. כך או כך, הסוד להצלחה טמון ביצירת חומרי גלם איכותיים, אשר מחוזקים בצורה נכונה. לפניכם מתכון לקונפי שום מחוזק בקנאביס, שהוא מעדן נימוח בו טעם הצמח משתלב נפלא. את הקונפי ניתן להוסיף כמעט לכל מנה מלוחה - מסנדוויץ' פשוט ועד למנות מורכבות כמו פסטה ביתית טריה ברוטב כמהין שחורות.

6 בינואר 2019

מה זה בעצם קונפי?

קונפי היא שיטת בישול איטי בשמן על להבה נמוכה במיוחד למשך זמן ארוך. בשיטה זו המזון מתרכך לאט ונעטף בשומן, מה שמשמר את הטעמים בצורה נפלאה ואף מאריך את חיי המדף של המוצר הסופי. במקרה שלנו, התוצאה תהיה שום קונפי רך וממסטל שניתן לשלב במנות רבות.

לפני שנכנסים למטבח

דבר ראשון שחשוב להבין בתהליך הכנת הקונפי הוא שכדאי להקפיד לבצע את המתכון באופן מדויק, וזאת כיוון שיש לנו מספר מטרות להשיג. דבר ראשון, חשוב שהשום יבושל בצורה מלאה ויהפוך רך מאד, אך לא יותר מדי כדי שלא יתפרק בשמן. דבר שני, חשוב גם כן, הוא שאסור להרתיח את השמן בעת הבישול וגם לא לחמם אותו יותר מדי – כמובן כדי שהשמן לא ישרף, אך בעיקר כי חימום יתר עלול לפגוע באיכות הקנאביס שבמתכון.

אם זו הפעם הראשונה שאתם מבשלים עם קנאביס, יש כמה דברים בערוץ המתכונים שלנו שתרצו לקרוא לפני. כשאתם מוכנים – קדימה לעבודה:

צנצנת שמן ושום
קונפי שום. צילום: אנחנו

מצרכים וכלים לקונפי שום

  • 10 גרם פרחים
  • בערך כוס שמן זית
  • 2 ראשי שום
  • כפית מלח
  • גבעול רוזמרין (לא חובה)
  • סיר עם תחתית צרה
  • בן מארי (הרתחה כפולה)
  • בד לבישול (או גרביון לסינון)

הוראות הכנה

  1. מקלפים את שיני השום
  2. מניחים אותם בסיר, מוסיפים את המלח והרוזמרין ומכסים בשמן זית (בערך כוס)
  3. מבשלים על הלהבה הכי קטנה, במידה והשמן מתחיל לרתוח יש להוריד אותו מהאש ל-30-60 שניות
  4. בזמן הבישול גורסים את הפרחים ומכניסים אותם לתנור ל-25 דקות בטמפרטורה של 125 מעלות. תהליך זה חשוב מאוד ואסור לדלג עליו, לקריאה מעמיקה יותר על התהליך לחצו פה.
  5. לאחר מכן מכניסים את השמן, הפרחים לבן מארי ומוסיפים 2 כפות מים.
  6.  משאירים על האש הכי קטנה למשך שעתיים עם מכסה, ומדי פעם (כל חצי שעה בערך) מערבבים בעדינות.
  7. מכבים האש ומניחים לשמן להתקרר. אחרי כן מסננים את השמן דרך הבד לתוך קערה (את הפרחים שסיננתם אפשר לזרוק)
  8. מעבירים את השום והשמן אל צנצנת יפה וזהו, יש לכם קונפי שום מחוזק שתשמרו במקרר עד לפסטה הבאה.
לחמניה עם קונפי שום מחוזק בקנאביס
טעים וממסטל! צילום: פרטי

ריספקט למי שהגיעו עד הלום! עכשיו תעשו לעצמכם טובה ותמרחו שן שום אחת רכה על פרוסת לחם. מומלץ עם פרוסות עגבניה דקות וכמה גבעולי כוסברה מעל. תודות אפשר להשאיר בתגובות, you're welcome

הצטרפו לקבוצת המבשלים של טלגראס!

אין תגובות

השארת תגובה

*
*

הלו סטלן!
אתה לא מחובר למערכת...

ההתחברות למערכת מתבצעת באמצעות חשבון הטלגרם שלך: